onsdag 8 april 2009

TVÅ FANTASTISKA FILMTIPS!

Idag har jag lyckats hinna med att se två filmer, något som inte händer så ofta längre. Men det ska det bli ändring på.
Det blev två filmer i två helt skilda kategorier, men jag slänger ändå in tipset i samma inlägg här på bloggen. Det känns bäst så.

MAGDALENASYSTRARNA

En helt underbar film om ett starkt ämne. Handlar om kvinnofängelsena kallade Magdalena-kloster, som under hela nittonhundratalet fanns utspridda över Irland. Dit sände man katolska flickor som inte varit gudfruktiga nog. De fick arbeta och blev hårt bestraffade för sina felsteg. Det sista klostret stängdes 1996. Filmen är alltså baserad på en verklig händelse. Varning för att detta är en väldigt deprimerande film, men med ett ack så tårdrypande, vackert slut.

LANGE FLATE BALLER

En norsk komedi om sex vänner från en bilverkstad som beslutar sig för att åka till VM i fotboll i Tyskland 2006. Utan fruar. Allt som kan gå fel går fel på vägen ner men det är en vansinnigt rolig film om vänskap, sprit, brudar och alla livets små missöden. Rekommenderas till alla sporttokiga människor i hela världen. Bli inte bortskrämda av att den är på norska, för då kommer ni missa en fantastisk komedi.

Så till sist ytterligare ett litet tips. Från och med nästa vecka kan ni hålla ögonen på bloggen, får då kommer den antagligen börja uppdateras lite mer frekvent än vad ni blivit vana med det senaste.

2 kommentarer:

Anonym,  18 april 2009 17:13  

Men nu skriver du allt bra lite tycker jag..

Anonym,  20 april 2009 20:16  

Men AAAAH! Manson var INTE rolig, han drev med dem eftersom de smörade upp honom i brygga. H. Pelle sjöng INTE fint, han sjöng som om han hade en tupp i halsen och verkade inte ens försöka.. F&F brukar vara briljanta och rappa, men de var som en påse skit.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP