fredag 20 februari 2009

ÅKLAGAREN ÄR EN JÄVLA KLÅPARE!

Jag jobbar på Sverige Radio just nu och här cirkulerar det två stora nyheter som täcker åtminstone sjuttio procent av Sveriges press just för tillfället. Den ena är naturligtvis SAAB, där de olika ståndpunkterna och händelserna svänger fram och tillbaka värre än en slänggunga på valfritt nöjesfält i vårt avlånga land. I det ena vill GM ha fem miljarder av Sverige för att fortsätta driva SAAB, i det andra vägrar Maud Olofsson detta. I det ena ska Sverige rekonstruera SAAB så att de kan börja tillverka vindkraftverk istället, och det senaste jag hörde imorse var att det gick ett rykte på SAABs fabrik om att KIA hade erbjudit GM ett bud på en dollar för SAAB, men GM tackat nej. Det kostar några miljarder att lägga ner en så stor verksamhet så de hade tjänat på det, men antagligen var det för förnedrande att tacka jag till.
Den andra stora nyheten är The Pirate Bay-rättegången, som jag utgår från att ingen som surfat på nätet den senaste veckan har missat. TPB har blivit stämda på 117 000 000 kronor av diverse multimediaföretag, samt riskerar att få fängelse i upp till två år på grund av brott mot upphovsrättslagen.
Jag sitter nu och lyssnar live på rättegången och kan bara komma fram till en enda sak. Åklagaren som just nu förhör Peter Sunde är en jävla klåpare. Jag har suttit och lyssnat på rättegången sen klockan nio imorse när den drog igång, och än så länge har han inte ställt en enda relevant fråga till Sunde. Just nu förhör han honom om sökfunktionalitet och The Video Bay, vilket inte rättegången vilar på för fem öre.
Katastrof. Fast bra för fildelarna, och det är ju bra. Host.

TIDNINGAR OM RÄTTEGÅNGEN:
DN: Dag fyra
DN: Dag fem
DN: Pirate Bay-åtalad tog poängseger
Aftonbladet: Förhöret med de åtalade fortsätter
Aftonbladet: Dag fyra av rättegången
Aftonbladet: Så slår fildelningen mot små skivbolag

1 kommentarer:

Anonym,  20 februari 2009 10:41  

Åklagarna kan inte sätta fingret på händelsekedjan och inte heller påvisa något illegal verksamhet. samtidigt svarar de åtalade jävligt på alla frågor!

Detta är en FARS! Åklagaren är HELT KLART styrd av de målsägandebiträdande som jänkarna skickat hit! TOTALT J*VLA ÜBERSTÖRT!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP